Dagindeling

07:45 uur; De kinderen worden gebracht. We zwaaien samen met de kinderen de ouders uit, en geven aandacht aan de kinderen die gebracht zijn. Tevens kunnen ouders dit moment gebruiken om nog wat informatie aan de leidsters door te geven of gewoon even wat te kletsen.

09:00 uur; Als de kinderen gebracht zijn gaan we aan tafel om iets te eten en te drinken.

09:30 uur; Er wordt geknutseld, gepuzzeld, een spelletje gedaan, buiten gespeeld en elke leidster of stagiaire is met de kinderen bezig.

10:00 uur; Verschoonronde en zindelijkheidstraining.

10:30 uur; We gaan aan tafel voor een rust momentje om iets te eten en te drinken. En wanneer iemand jarig is, is dit de tijd om te trakteren.

11:00 uur; Als het weer het toelaat gaan we lekker buiten spelen in onze grote omheinde tuin.

12:00 uur; Nu gaan we uitkleden, omkleden, verschonen en aan tafel om te lunchen.

13:00 uur; Na de lunch is het bedtijd. De kinderen gaan naar bed. De kinderen die opblijven gaan nu rustig spelen.

15:00-15:15 uur; De kinderen komen uit bed, worden verschoond en aangekleed. Daarna gaan we aan tafel om te drinken en fruit te eten.

16:00-18:00 uur; We lezen een boekje voor aan tafel. Daarna spelen we binnen of buiten, we doen een spelletje of iets anders leuks, chillen op onze bank. Vanaf nu kunnen de kinderen opgehaald worden.

Voor de baby’s nemen ouders zelf fles of borstvoeding mee. Voor alle kinderen geldt dat de ouders zelf luiers meenemen. Indien een kind speciale dieetwensen/voedingspatroon heeft dan dienen de ouders zelf zorg te dragen voor deze wensen. Vanuit het kinderdagverblijf worden crackers, rijstewafels, brood, limonade en fruit gegeven.

Bij het intake-gesprek maken we afspraken over het wennen. Wennen is niet verplicht maar het is vooral voor ouders erg prettig. Zo kunnen ze alvast een beetje vertrouwd raken met de leidsters en het idee dat ze hun baby aan een ander toevertrouwen. Wanneer het een dreumes of een peuter betreft is wennen zeer aan te raden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *